Harita ve Kadastro - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. Mutlu Yucel
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. Mutlu Yücel
Tarihçe
Program 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul etmiştir.
Kazanılan Derece
Eğitimini başarıyla tamamlayanlara ön lisans diploması verilir.
Kabul Koşulları
Harita ve Kadastro Programına kayıt yaptırmak isteyen adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Yüksek Öğretime Geçiş Sınavından YGS-1 puan türünden yeterli puanı almış olması gerekir. Bununla beraber sınavsız geçiş hakkı ile meslek liselerinin ilgili bölümlerinden de geçiş yapılabilmektedir. Balıkesir Üniversitesine kayıt hakkı kazanan adaylar, üst kurumlar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ve Rektörlükçe belirlenip ilan edilen süre içinde istenen belgelerle şahsen veya noter tarafından düzenlenen vekaletname ile tayin edilen vekil aracılığıyla kesin kaydını yaptırırlar. Eksik belge ile kayıt yapılmaz. Süresi içinde kesin kaydını yaptırmayan aday hakkını kaybeder.
Üst Kademeye Geçiş
İki yıl süreli bu programı bitirenler, ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavı sonunda ;
Geomatik Mühendisliği
Harita Mühendsiliği,
Çevre Mühendisliği,
Jeoloji Mühendisl
Orman Mühendsiliği,
Şehir ve Bölge Planlama,
Tapu Kadastro
gibi lisans programlarında öğrenim hakkını elde edebilirler (2019 DGS Kılavuzu, Tablo 2) .
Ayrıca tüm mezunların Açıköğretim Fakültesi İktisat veya İşletme Bölümlerine üçüncü sınıftan itibaren devam etme ve lisans tamamlama imkanları bulunmaktadır.


Mezuniyet Koşulları
Öğrencilerimizin öğrenimini tamamlamış ve mezun durumda kabul edilmesi için : Kayıtlı olduğu programın öngördüğü bütün dersleri, uygulamaları ve stajları, Balıkesir Üniversitesi Ön lisans, Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğin hükümlerine göre başarı ile tamamlamak. Programın öngördüğü toplam 120 AKTS kredi miktarını tamamlamak. En az 2,00 genel akademik ortalamayı sağlamak.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezun öğrencilerimiz harita üretimi yapan/yaptıran kamu kurum ve kuruluşlarında, mevcut sayısal ve grafik harita bilgilerini kullanarak kamu hizmetlerini gerçekleştiren kamu kurum ve kuruluşlarında, her türlü mühendislik amaçlı çalışmada yer alan özel sektör firmalarında, konum bilgisine dayalı bilgi sistemlerinin oluşturulması alanında çalışan firmalarda ve konum bilgilerini düzenlemeye yönelik yazılım geliştiren firmalarda çalışabilmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrencilerimizin derslerden başarılı olabilmeleri için öncelikle teorik derslerin % 70 ine, uygulamalı derslerin ise % 80 'ine devam etmeleri gerekmektedir. Bir dersteki başarı durumu ders başarı notu ile belirlenir. Ders başarı notu, öğrencinin yarıyıl içinde gösterdiği başarı (ara sınavlar, ödevler, uygulamalı çalışmalar ve benzeri) ve genel sınavın birlikte değerlendirilmesiyle elde edilir. Genel sınavın ders başarı notuna etkisi en az % 40, en çok % 60 olabilir. Yarıyıl içi başarının ve genel sınavın ders başarı notuna etkileri ve öğrencinin başarılı sayılması için genel sınavda alması gereken en az not ile dersin uygulama planı, dersin sorumlu öğretim elemanı tarafından yarıyıl başında öğrencilere duyurulur. Genel sınava girmeyen öğrenci o dersten başarısız sayılır.



https://obs.balikesir.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=14543