Hukuk - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği

Fakültemiz, Kamu Hukuku ve Özel Hukuk olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır ve lisans düzeyinde eğitim vermektedir. Kamu Hukuku Bölümü; Anayasa Hukuku Anabilim Dalı, İdare Hukuku Anabilim Dalı, Ceza ve Ceza Muhakemesi Anabilim Dalı, Hukuk Tarihi Anabilim Dalı, Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalı, Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi Anabilim Dalı, Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı ile Vergi Hukuku Anabilim Dalından oluşmaktadır. Özel Hukuk Bölümü'nde ise, Medeni Hukuk Anabilim Dalı, Ticaret Hukuku Anabilim Dalı, Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı, Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Anabilim Dalı, İslam Hukuku Anabilim Dalı ile Bilişim ve Teknoloji Hukuku Anabilim Dalı bulunmaktadır. Ayrıca, birçok seçimlik ders ile öğrencilerin farklı hukuk alanlarına ilişkin bilgi sahibi, donanımlı hukukçular olmaları amaçlanmaktadır.


Program Başkanı
Dekan Prof. Dr. Yücel OĞURLU
Tarihçe
Bazı Fakülte ve Enstitülerin Kurulması ile ilgili 3119 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı, 23.10.2020 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş ve Balıkesir Üniversitesi Hukuk Fakültesi kurulmuştur. Fakültemiz bünyesinde öğrenci alımına 2021-2022 öğretim yılında başlanmıştır. Fakültemiz, ilk öğrencilerini tanınan altmış (60) kişilik kontenjan dahilinde kabul etmiştir.
Kazanılan Derece
Lisans
Kabul Koşulları
Her yıl Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınav sonuçlarına göre Fakültemize öğrenci kabul edilmektedir. Yurt içi ve yurt dışında eşdeğer bir programda öğrenim gören bir öğrenci, üniversite tarafından kontenjan açıldığı takdirde yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrenci kabulü, başvuruda bulunan öğrencilerin başarı durumlarının değerlendirilmesi sonucu gerçekleşir.
Üst Kademeye Geçiş
Bu programdan mezun olan öğrenciler, lisansüstü programlarda öğrenim görmek üzere başvuruda bulunma imkanına sahiptirler.
Mezuniyet Koşulları
Genel Not Ortalamasının en az 2.00 / 4.00 olması ve başarısız notun bulunmaması gerekir. Ayrıca, mezuniyet için 240 AKTS öğrenci transkriptinde başarıyla tamamlanmış olmalıdır.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlarımız avukatlık stajını tamamladıktan sonra serbest avukatlık yapabileceği gibi bir kamu kurumunda da avukatlık yapabilirler. Açılacak sınavlarda başarılı olarak adli yargıda hâkim ya da Cumhuriyet savcısı veya idari hâkim olarak yargı bünyesinde görev alabilirler. Ayrıca Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) gerekli puanları alarak çeşitli kamu kurumlarında uzman yardımcılığı, uzmanlık, müfettiş yardımcılığı, müfettişlik, denetçilik gibi A grubu kariyer mesleklerinde ilerleme imkanına da sahiptirler. Akademik personel olabilmelerinin yanı sıra noterlik ya da hukuk müşavirliği gibi diğer hukuk mesleklerini icra etmeleri de mümkündür.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme, Balıkesir Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği m. 18 vd. hükümlerine uygun olarak yapılmaktadır.



https://obs.balikesir.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=14674