İşletme Yönetimi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. Soner ÇABUK
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. Soner ÇABUK
Tarihçe
İşletmelerde programın temel amacı; işletmelerin belirli pazarlarda yer alabilmesi için ihtiyaç duydukları becerili, bilgili ve eğitilmiş Nitelikli İnsan Gücünü yetiştirmektir. Ayrıca, işletmenin iç düzeni ve çalışmaları, kamu kurum ve kuruşları ile özel sektör hakkında öğrencileri bilgili kılmak bölümün amaçları arasındadır. İş yaşamının ihtiyaç duyduğu kaynakların planlaması ve denetiminin nasıl gerçekleştiği konusunda öğrenciler bilgilendirilir.

Bu programda; ekonomik ve sosyal yaşamı doğrudan ve dolaylı bir şekilde etkileyen konuları içeren dersler uygulamalı ve teorik olarak verilmektedir. Genel işletmecilik konularına ek olarak; Muhasebe, Hukuk, Bilgi İşlem ve Teknolojisi, İletişim Teknikleri, Pazarlama, Satış Teknikleri, Mali Planlama ve Kontrol, İnsan Kaynakları Yönetimi, Turizm İşletmeciliği, Yabancı Dil derslerini teorik ve uygulamalı olarak alırlar. Ayrıca II. yarıyıl sonunda 40 iş gününü kapsayan zorunlu staj sektörde yapılmaktadır.
Kazanılan Derece
Önlisans
Kabul Koşulları
Türk Vatandaşları için:
(1) Lise Diploması, (2) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen, ülke çapında merkezi bir öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı ile yerleştirme. Adaylar, merkezi sınav puanları ve lise genel not ortalamalarından oluşan bileşik puanlarına göre programlara erişim sağlarlar.
Uluslararası Öğrenciler için,
(1) Lise Diploması ve Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından verilen “Denklik Belgesi”,
(2) Uluslararası Öğrenci Sınavı (YÖS) veya SAT I, ACT vb. uluslararası üniversite giriş sınavları, Yükseköğretimde ulusal otorite olan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanınan Adaylar programlara YÖS veya eşdeğeri sınavlardan aldıkları puanlara göre erişim sağlarlar.
Üst Kademeye Geçiş
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, çalışmanın ilgili bir alanındaki lisans derece programlarına başvurabilir ve merkezi, ülke çapında bir Dikey Geçiş Sınavı ile bu programlara erişebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için;
Öğretim planındaki tüm derslerden 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları ve 120 AKTS almaları zorunludur.
Stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları gerekmektedir.(Genel Not Ortalaması yerel krediye göre hesaplanmaktadır.
Mezun İstihdam Olanakları
Bu derece ile uzmanlık alanında mesleğini yapabilir
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar 100 üzerinden değerlendirip, ara sınav, ödev, proje gibi çalışmaların %40'ı dönem sonu sınavının %60'ı alınarak başarı notu belirlenir.



https://obs.balikesir.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=4802