Elektronik Haberleşme Teknolojisi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. Mehmet YÜKSEK
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi İ. Celalettin TIĞLI
Sekreter
Bölüm Sekreteri Fatma Topuz
Tarihçe
Elektronik haberleşme günümüzde kullandığımız bireysel ve toplu iletişim araçları göz önünde bulundurulduğunda son yıllarda hızlı bir gelişim göstermektedir. Elektronik iletişimin yeni teknolojilerle gelişmesi ve yaygınlaşması kaliteli iş gücüne duyulan ihtiyacı artırmıştır.
Küresel bilgi çağının bir özelliği insanların herhangi bir yerde, herhangi bir zamanda, hareket halinde ya da sabit yerlerde anında iletişin kurabilme isteğidir. Kullanıcı daha büyük bant genişliğinde, daha hızlı, daha fazla katma değerli ve güvenilir bir iletişim talep etmektedir.
Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı, toplumsal yaşamda ve iş dünyasında elektronik iletişim teknolojilerinde ihtiyaç duyulan üstün nitelikli, yetenek sahibi, analitik düşünebilen ara insan gücü yetiştirmeyi hedefleyen, kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi ve beceriye sahip, değişen teknolojiye uyum sağlayıp kendini yenileyebilecek tekniker yetiştirmeyi amaç edinen bir programdır.
Ayrıca Programımız mesleki derslerin yanı sıra diğer akademik derslerden de edinilen bilgileri bilinçli bir şekilde günlük hayatında uygulayabilmesini, öğrencinin bilimsel inceleme ve kararlarındaki becerisini geliştirmeyi de amaçlamaktadır.
Kazanılan Derece
Önlisans, Tekniker
Kabul Koşulları
Meslek liselerinin sınavsız geçiş için belirlenen bölüm öğrencileri ve Sınavsız geçiş dışındaki bölümlerden ya da genel lise öğrencilerinden olmak
Üst Kademeye Geçiş
İsteyen öğrencilerimiz, DGS sınavı yoluyla akademik eğitimlerine, lisans düzeyinde devam edebilirler
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için öğrencilerin; Öğretim programlarındaki tüm derslerden 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları ve 120 AKTS kredisi almaları zorunludur. Stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları gerekmektedir (Genel not ortalaması yerel krediye göre hesaplanmaktadır.)
Mezun İstihdam Olanakları
Elektronik Haberleşme Teknikeri olarak mezun olan öğrencilerimiz haberleşme cihazlarının imalatı, kurulması, bakımı ve onarımı konularında faaliyet gösteren özel ve kamu kuruluşlarında iş bulabilirler. Ayrıca mesleği ile ilgili kendi iş yerini açma imkanları da vardır.
Mezunlarımız; elektronik ve haberleşme teknolojilerinin üretildiği, transfer edildiği, satıldığı ve pazarlandığı pek çok özel sektör ve kamu kurumlarında çalışabilmektedirler.
Program mezunlarının iş bulma olanaklarının yoğun olduğu sektörler;
Ülkemizde ve yurt dışında hızla büyüyen telefon ve internet sektöründe hizmet veren kablolu ve Mobil haberleşme (GSM) sektör ana kuruluşları ve taşeronları, (Turkcell, Vodafone, Avea, Türk Telekom, TürkSat, UyduNet vb.)
Savunma sanayinin elektronik haberleşme birimleri, (Aselsan, TAI vb.)
Kamu ve özel Televizyon-Radyo sektörü (TRT, Show TV, Kanal D, Atv, NTV vb.)
Uydu haberleşme sektörü,
Telefon santralleri, cep telefonu, fax pazarlama ve teknik servisleri,
Bilgisayar ve çevre ürünlerinin pazarlama ve teknik servisleri,
Elektrik-Elektronik-Haberleşme Ürünleri Cihaz Üretim Fabrikaları,
Bilgi iletimi ve dağıtımıyla ilgili üretim, bakım ve onarım veren her türlü sektör birimleri,
Hava, kara ve deniz taşımacılığı hizmeti veren kuruluşların Elektronik haberleşme birimleri ve bunlara ait teknik servisleri,
TSK’nin değişik bünyeleri
Ölçme ve Değerlendirme
Balıkesir Üniversitesi Bağıl Değerlendirme Kılavuzu ---> http://www.balikesir.edu.tr/klvz2/



https://obs.balikesir.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=4818