İnşaat Teknolojisi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. Abdullah AKAY
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. HaticeELÇİ
Tarihçe
İnşaat sektörü, stratejik bir sanayi olması, bütün ekonomilerde lokomotif görevi yapmasından ve bir çok sektörün temelini oluşturmasından dolayı, sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir ve istihdam artışında da etkin rol oynamaktadır.
İnşaat sektörünün ihtiyacı olan ara elamanların yetiştirilmesi amacıyla meslek yüksekokullarında inşaat teknolojisi programları oluşturulmuş ve inşaat teknikeri ünvanı olan elamanlar mezun edilmiştir.
İnşaat teknikerleri; konut, baraj, yol, köprü, tünel, liman, hava alanı vb yapı inşaatlarında, yapıların mimari ve betonarme projelerinin çiziminde aktif olarak görev alan, kontrollük hizmeti veren firmalar ile kamu ya da yerel yönetimlerin doğal kaynak, ulaştırma/karayolu, yapı bölümleri ve malzeme test laboratuarlarında, beton santrallerinde teknik eleman olarak çalışan meslek grubudur.
Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, İnşaat Teknolojisi alannda Ön Lisans derecesi almaya hak kazanıp, Tekniker ünvanı almaktadırlar.
Kabul Koşulları
Lise ve dengi okul diploması ve Lisans Giriş Sınavından yeterli puan
Üst Kademeye Geçiş
Dikey Geçiş Sınavı ile ilgili fakültelerin İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık bölümlerine dikey geçiş yapılabilir.
Mezuniyet Koşulları
Öğrenci, 2 yıl ve 4 yarıyıldan oluşan eğitim süresi sonunda, toplam 120 AKTS lik dersten başarılı olmak ve en az 30 iş günü stajı başarı ile tamamlamak zorunluluğu vardır.
Mezun İstihdam Olanakları
İnşaat Teknolojisi Programını bitiren ve İnşaat Teknikerleri ünvanı alan elamanlar Konut inşaatı, Fabrika inşaatı, Alışveriş merkezleri inşaatı, Yol inşaatı, Baraj inşaatı, Havalimanı inşaatı, Liman inşaatı, Su iletim hatları inşaatı, Spor tesisleri inşaatları, Yapı proje tasarım büroları, Zemin mekaniği laboratuarları, Yapı Malzemeleri Test Laboratuarları, Özel ve resmi yapı denetim hizmeti veren birimler, Tüm resmi yada özel kurumların inşaat daireleri, Proje uygulama büroları, İnşaat danışmanlık hizmeti veren birimler ve deprem Araştırma Merkezlerinde görev alabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar 100 üzerinden değerlendirip, ara sınav, ödev, proje gibi çalışmaların %40'ı dönem sonu sınavının %60'ı alınarak başarı notu belirlenir.



https://obs.balikesir.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=4827