Maden Teknolojisi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
Program İçeriği



Konularında uzmanlaşmış iyi bir akademik kadro ile mesleğin genel terminolojisini, temel bilgilerini öğretip, gelişen teknolojilere ayak uydurabilen, takım çalışmasına yatkın, araştırma, öğrenme ve problem çözme yeteneğine sahip, teknik olarak nitelikli; sorumluluk alabilen ve profesyonellik bilincine sahip maden teknikeri yetiştirmeyi amaçlayan 2 yıllık bir yüksek öğretim programıdır.


Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Ferihan Göktepe
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi AbdülKerim Pekin
BEK Üyeleri
Prof.Dr. İlhan Gülgönül
BEK Üyeleri
Doç.Dr. Nurcihan Ceryan
Sekreter
Şef Gülgün Özkan
Tarihçe
Balıkesir Meslek Yüksekokulunda, Maden Programı olarak 1989 yılında eğitim-öğretime başlanmıştır. Maden Teknolojisi Programı maden arama, üretme ve zenginleştirme çalışmaları konusunda yeterli bilgiye sahip işçi, yönetici ve mühendis arasında kalifiye eleman yetiştirmektedir. Ayrıca maden ve madencilik ile ilgili her konuda çalışabilecek, teknik anlamda rekabetçi ve iyi eğitim almış, takım çalışması yeteneklerine sahip, kariyerleri boyunca teknolojik gelişmeleri takip edip uygulayabilecek, yanı sıra çevreye duyarlı Maden Teknolojisi Teknikerleri yetiştirmektedir. Maden Programı 2011 yılından itibaren Madencilik ve Maden Çıkarma Bölümüne bağlı Maden Teknolojisi programı olarak devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Önlisans
Kabul Koşulları
Lise diploması
ÖSYM (YGS)
Üst Kademeye Geçiş
Maden Teknolojisi ön lisans programını başarı ile bitirenler dikey geçiş sınavında başarılı oldukları taktirde Maden Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği gibi bölümlerde eğitimlerine devam edebilmektedirler.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencilerin ders planındaki belirtilen dersleri başarı ile tamamlaması istenir. Ayrıca 30 günlük stajın yapılması gerekir. Minimum 4 üzerinden 2 ortalamaya sahip olmalıdır.
Mezun İstihdam Olanakları
Maden bölümünden mezun olan öğrenciler ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında görev alabilecekleri gibi
kömür, metal ve mermer işletmeleri, çimento sanayii, seramik sanayii, metalurji
tesisleri gibi özel madencilik kuruluşlarında da görev alabilmektedirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Her dersten okutulduğu dönemde bir ara sınav (vize) ve bir dönem sonu sınavı (final) yapılır. Dört yarıyıl sonunda tek dersi kalan öğrencilere kaldıkları dersten sınav açılır.



https://obs.balikesir.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=4831