Makine - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Elif ARANCI ÖZTÜRK
Sekreter
Bölüm Sekreteri Fatma TELLAL
Tarihçe
Meslek Yüksekokulu –Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü-Makine Programı
Makine programı 1991 yılında Balıkesir'de kurulmuştur
Makine Programı üretim Teknikerliği endstriye dayalı talaşlı ve talaşsız üretim metotları, bilgisayar destekli tasarım ve üretim (CAD-CAM), ölçme ve kalite kontrol, hidrolik ve pnömatik sistemler, malzeme muayenesi ve bakım-onarım teknikleri hakkında bilgi ve beceri kazandıran, bir işletmede atelyede sorumluluk üstlenebilmesi için yöneticilik formasyonu verilen teknik bir programdır.
Kazanılan Derece
Önlisans
Kabul Koşulları
Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve YGS-Yüksek Öğretime Geçiş Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir. Meslek lisesi mezunları sınavsız geçişle , lise mezunları ise YGS-1 puanı ile yerleştirilmektedir
Üst Kademeye Geçiş
Ön Lisans eğitimin başarı ile tamamlayan adaylar DGS (Dikey geçiş sınavı) sınavından geçerli not almaları ve ÖSYM tarafından yerleştirildikleri takdirde Lisans Programlarında (Mühendislik ya da Teknik öğretmenlik) öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve endüstriye dayalı öğretimi (staj) başarıyla tamamlamak gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlar, otomotiv ve makine endüstrisi gibi çok geniş bir alanda istihdam edilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
AÇIKLAMA: Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %50 yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 50 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 30 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan



https://obs.balikesir.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=4832