Kimya - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Var
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Baki ÇİÇEK
Anabilim Dalı Başkanı
Prof.Dr. Figen Kurtuluş
Anabilim Dalı Başkanı
Prof.Dr. Sema BAĞDAT
Anabilim Dalı Başkanı
Prof.Dr. Mehmet DOĞAN
Anabilim Dalı Başkanı
Prof.Dr. Hilmi NAMLI
Anabilim Dalı Başkanı
Prof.Dr. Nahit GEÇER
Tarihçe
Üniversitemizde Kimya Bölümü ilk olarak 1993-1994 öğretim yılında eğitim-öğretime açılmıştır. Ayrıca 2000-2001 eğitim-öğretim yılında İkinci Öğretim programı da faaliyete geçmiştir. Kimya; biyoloji, fizik, mühendislik ve eczacılık gibi farklı bilim dalları ile iletişim halinde olan bir bilim dalıdır. Kimya Bölümü; Analitik Kimya, Anorganik Kimya, Biyokimya, Organik Kimya ve Fizikokimya anabilim dallarından oluşmaktadır.
Kazanılan Derece
Lisans
Kabul Koşulları
Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak, sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversiteye giriş hakkında daha etraflı bilgi Üniversite Tanıtım Kataloğu’nda mevcuttur. Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile sınırları belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtdışından gelen öğrenciler bölümde İngilizce olarak verilen dersleri alabilirler. Öğrenci Türkçe dil bilgisi yeterliliğine sahipse Ders Planı’nda belirtilen herhangi bir Türkçe derse kayıt yaptırabilir.
Üst Kademeye Geçiş
Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci Kimya alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora derece programlarına başvuruda bulunabilir.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencinin genel not ortalaması 2.00/4.00 olmalı ve hiç bir dersten başarısız olmamalıdır.
Mezun İstihdam Olanakları
Kimya lisans derecesi, grup çalışması, analitik düşünme, problem çözme, iletişim ve matematik becerileri gibi iş verenler tarafından değer verilen pek çok faydalı becerinin gelişmesine olanak sağlar. Dolayısıyla öğrencileri çok geniş bir alanda kariyer sahibi olmaya hazırlar. Mezunlarımız, analiz ve kalite kontrol laboratuvarlarında, hastanelerin araştırma laboratuvarlarında, bilimsel cihaz ve kimyasal şirketlerinin satış ve servis bölümlerinde çalışma olanağı bulabilirler. Gerekli pedagojik formasyona sahip olanlar ise öğretmen olma imkanına sahip olabilir, aynı zamanda üniversitelerde akademik kariyer yapabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınav değerlendirme kuralları, ilgili dersin ders tanıtım ve uygulama formunda açıklanmıştır. Lütfen geniş bilgi için Kurs Kataloğu bölümündeki ilgili derse bakınız.



https://obs.balikesir.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=4962