Tıp - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 6
Azami Süresi (Yıl) 9
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi MF3
Program İçeriği

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi, 17.03.2006 tarih ve 2611 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren, 5467 sayılı kanunun 2. maddesi ile kurulmuş, 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı’nda alınan ilk 41 öğrenci ile Tıp eğitimine başlamıştır. Üniversitemizin Çağış Yerleşkesinde daha önce Üniversite Mediko Sosyal Merkezi olarak inşaatına başlanan bina projesinde gerekli bazı ek ve revizyonlar yapılarak Tıp Fakültesi ile Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi için uygun hale getirilmiştir. Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi 2013 Yılında  238 servis  ve 49 yoğun bakım toplam 287 yatak kapasitesi ile yeni binasında hizmet vermeye başlamış, 2023 yılı itibari ile yenileme ve büyütme çalışmaları kapsamında bağışçıların desteği ile 64 servisli yatak kapasiteli, Rektörlüğümüz kaynakları ile 100 servis ve 24 yoğun bakım olmak üzere 124 yatak kapasiteli binaların yapımına başlanmıştır. 475 yatak kapasitesi ile hizmet vermeye devam edecek olan Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi, Üniversitemiz ve Tıp Fakültemizin parlayan yüzü olmaya devam edecektir. 2017 yılının Mayıs ayında Fakültemiz yeni yapılan Morfoloji Binasına taşınmış, 148 Öğretim Üyesi, 290 Araştırma görevlisi, 26 idari personeli ve 955 öğrencisi ile 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında 80 mezun vererek halen bu binada Eğitim-Öğretim hizmetlerine devam etmektedir.


Bölüm Başkanı
Dekan Prof. Dr. Volkan YÜKSEL
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ramazan KIYAK
Sekreter
Fakülte Sekreteri Halil TOKMAK
Tarihçe
Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi 2009-2010 eğitim yılında ilk defa aldığı 41 öğrenci ile eğitime başlamıştır. Tıp fakültesi, araştırma hastanesi, dershane ve laboratuvarları birlikte olarak geçici binada faaliyete başlamıştır. Yeni hastane binasının tamamlanması ile 2013 yılında fakülte ve hastane binaları ayrılmıştır. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında yeni fakülte morfoloji binamız da devreye girmiştir. Akademik yapılanması devam eden fakültemizde halen 22 profesör, 15 doçent, 34 doktor öğretim üyesi, 81 araştırma görevlisi, 556 öğrencisi , modern araştırma ve uygulama hastanesi ve tıp fakültesi morfoloji binası ile çağdaş tıp eğitimine katkıda bulunan kurumlar arasında yer almaktadır
Kazanılan Derece
Tıp Doktoru
Kabul Koşulları
Ortaöğretim diplomasına sahip olmak ve ÖSYM'nin gerçekleştirdiği yüksek öğretim geçiş sınavında gerekli başarıyı elde etmek.
Üst Kademeye Geçiş
Tıp Doktoru Diploması'nı alan mezunlar üniversitelerin açıkladığı doktora programlarına kabul şartlarını yerine getirdikleri durumda, Temel, Dahili ve Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümlerinde 'Tıpta Uzmanlık' veya doktora programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Eğitim süresi 6 yıldır. Toplam 360 AKTS kredisiyle eğitim programında yer alan tüm dersleri tamamlamak ve teorik/pratik tüm sınavlardan başarılı olmak mezuniyet için yeterlidir.
Mezun İstihdam Olanakları
Tıp Fakültesi mezunları zorunlu hizmet için T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen kura ile birinci basamak sağlık hizmetinde toplum sağlığı birimleri, kamu hastanelerinin acil servisleri gibi çeşitli sağlık birimlerinde çalışır. Mezuniyeti takiben mecburi hizmete gitmeden önce Tıpta Uzmanlık Sınavı'nı kazanan tıp doktorları ise Tıpta uzmanlık unvanını almak için üniversiteler veya Sağlık Bakanlığı'na ait eğitim ve araştırma hastanelerinde araştırma görevlisi olarak çalışırlar.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Her ders kurulunun eğitim-öğretiminin sonunda ders kurulu sınavı yapılır. Ders kurulu sınavı, derslerin ders kurulunda yer aldıkları sürelere orantılı oranda puanlardan oluşur. Dönem 1, dönem 2 ve dönem 3’ de dönemin sonunda, dönem içinde yer alan ders kurullarının müfredatlarının tümünden sorular hazırlanmak suretiyle ders kurulu sınavları yapılır. Dönem sonu sınavlarından ve bütünleme sınavlarından 60 puandan az alan ve/veya Dönem I, II ve III' de dönem sonu sınavlarından veya bütünleme sınavlarından alınan puanın 0,40’ı ile ders kurullarında alınan puanların ortalamasının 0,60’ı çarpılarak elde edilen sayıların toplamı olan dönem sonu notu 60 puandan az olan öğrenciler başarısız sayılır. Dönem IV, V ve VI’da her staj için 100 üzerinden yapılan sınavlarda ayrı ayrı puanlar verilir, 60 ve üzeri notlar başarılı sayılır.

Fakültenin dönem puanlarının harf ve katsayı notuna dönüştürülmesi aşağıdaki tabloya göre
yapılır:
Puan Not Katsayı Notu
90-100 AA 4.0
85-89 BA 3.5
75-84 BB 3.0
70-74 CB 2.5
60-69 CC 2.0
59 ve aşağısı FF




https://obs.balikesir.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5020