Moleküler Biyoloji ve Genetik - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Var
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Feray KÖÇKAR
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Doç.Dr. Esra Tokay
BEK Üyeleri
Doç.Dr. Mehmet Emin Diken
BEK Üyeleri
Arş.Gör. Serhad Onat
Sekreter
Bölüm Sekreteri Halil GÖKTAŞ
Tarihçe
Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Balıkesir Üniversitesi Senatosunun 21.02.2012 gün ve 4 sayılı kararının YÖK’ün 14.03.2012 tarihli toplantısında onaylanması ile kurulmuştur. Bölümümüz ilk öğrencilerini 2013-2014 Eğitim-Öğretim güz döneminde almıştır. Bölümümüz ilk mezunlarını 2017 yılında verecektir. Bölümde 2 Profesör, 1 Doçent ve 3 Yardımcı Doçent olmak üzere, kendi alanlarında deneyim sahibi olan toplam 6 öğretim üyesi ile 2 Araştırma görevlisi görev yapmaktadır. Bölüm öğretim üyesi kadrosu tarafından ulusal ve uluslar arası nitelikte çok sayıda araştırma yürütülmektedir. Ayrıca, Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında yüksek lisans eğitimi de vermektedir.
Kazanılan Derece
Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Lisans diploması verilir.
Kabul Koşulları
Lisans programlarında öğrenim görebilmek için, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin yaptığı sınavı kazanmış olmak ve başka bir örgün yükseköğretim programına kayıtlı olmamak gerekir. Yurtdışından kabul edilecek öğrenciler için BAÜN Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Başvuru ve Kayıt Yönergesinde yer alan hükümler uygulanır.
Üst Kademeye Geçiş
Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora programlarına başvuruda bulunabilir.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için öğrencilerin; öğretim planında yer alan tüm dersleri, uygulamaları, staj ve benzeri çalışmaları başarı ile ağırlıklı genel not ortalaması en az (2.00) olacak şekilde tamamlamaları gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlarımız yurt içi ve yurt dışı akademik kurumlar,moleküler biyoloji ve ilgili alanlarda sarf ve donanım dağıtımı yapan özel şirketlerin çeşitli konumları, ilaç şirketleri ve biyoteknolojik araştırma ve üretim yapılan kurumlar, Çevre ve Orman Bakanlığı, Tarım Bakanlığı,Tüp Bebek Merkezleri, Hastaneler ve Tanı Laboratuarları, Hıfzısıhha Enstitüleri ve Belediyelerin Fen İşleri, Adli Tıp, kurum ve kuruluşlarda, Emniyet kriminoloji laboratuarları, Savunma Bakanlığı, TÜBİTAK, Özel araştırma merkezleri, Teknoparklar gibi kurum ve kuruluşlarda istihdam edilebileceklerdir. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezunları günümüzde ülkemizde mesleki ve iş alanı düzenlemelerinde eksiklikler olduğundan öncelikli olarak akademik kariyer yapmaktadırlar. Mezunlar bu şekilde üniversite bünyesinde kalarak akademisyen olarak çalışmakta ya da çeşitli enstitülerde ve Biyoteknoloji Firmalarında araştırmacı olarak görev yapmaktadırlar. 21. Yüzyılın teknolojisi olması nedeniyle, moleküler biyolojinin günlük yaşamda kullanım alanı genişleyeceğinden, moleküler biyolog çalıştıran kurum ve kuruluşların sayısının artacağı ve giderek daha fazla iş gücüne ihtiyaç duyulacağı öngörülmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınav değerlendirme kuralları, ilgili dersin ders tanıtım ve uygulama formunda açıklanmıştır. Lütfen geniş bilgi için Ders Planı bölümündeki ilgili derse bakınız.



https://obs.balikesir.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5157