İlahiyat - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Var
Program İçeriği

Bu programda İlâhiyat alanındaki temel bilgilenmeyi sağlayacak “zorunlu dersler”in uygulanması sırasında, öğrencilere tavsiye edilecek kaynaklar, sunumlar, grup çalışmaları, seminerler ve ödevler gibi etkinliklerle öğretim zenginleştirilmektedir. Fakültemizde oldukça geniş kapsamlı bir seçmeli dersler yelpazesi bulunmaktadır.

Bu dersler ilmî disiplinler arasında koordinasyonu sağlayıcı bir anlayışla planlanmıştır.  

2013-2014 öğretim yılı kayıtlı öğrencilerimizin İlahiyat Lisans Programı’nın süresi zorunlu Arapça hazırlık sınıfıyla birlikte 10 yarıyıl (5 yıl) olup ders geçme ve kredi tamamlama esasına göre işlemektedir. Toplam 240 AKTS Zorunludur.

Mezunlarımız Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde müftü, vaiz, din görevlisi vb. tezsiz yüksek lisans öğrenimini tamamlamak kaydıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı lise ve dengi okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni, İmam Hatip Liselerinde meslek dersleri öğretmeni olarak görev alabilmektedirler.


Bölüm Başkanı
Doç.Dr. Yunus Emre Gördük
Tarihçe
Fakültemiz 23 Haziran 2012 tarihli ve 28332 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 14/05/2012 tarihli ve 2012/3209 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile İslam’ı ve diğer dinleri ana kaynaklarından öğrenen, bireyin ve toplumun ilahiyat alanındaki beklentilerini karşılama çabası içinde olan, milli ve ahlaki değerlere bağlı, sorumluluk duygusuna haiz, farklılıklara saygılı, topluma önderlik edebilecek donanıma sahip ilahiyatçılar yetiştirmek; bu amaç doğrultusunda bilimsel araştırmalar yapmak amacıyla kurulmuştur. Henüz kendine ait binası olmayan Fakültemiz geçici olarak Necatibey Eğitim Fakültesi B blokta hizmet vermektedir.
Fakültemiz 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında ek kontenjan ile gelen 40 öğrenciyle öğretime başlamıştır. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında aramıza katılan yeni öğrencilerimizle birlikte toplam öğrenci sayımız 659 olmuştur.
Kazanılan Derece
İlahiyat lisans
Kabul Koşulları
Alana kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversiteye giriş hakkında daha etraflı bilgi Kurum Tanıtım Kataloğunda mevcuttur.
Üst Kademeye Geçiş
Bu programdan mezun olan öğrenciler, lisansüstü programlarında öğrenim görmek üzere başvuruda bulunabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları ve öğretim programlarında öngörülen tüm derslerden en az C3/2.00 notu alarak başarılı olmaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240’tır. Öğrencilerin aynı zamanda zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlarımız Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde müftü, vaiz, din görevlisi vb. tezsiz yüksek lisans öğrenimini tamamlamak kaydıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı lise ve dengi okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni, İmam Hatip Liselerinde meslek dersleri öğretmeni olarak görev alabilmektedirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar-Değerlendirme ve Notlandırma; Üniversitemiz Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 20, 21 ve 23. Maddelerine uygun olarak yapılmaktadır.



https://obs.balikesir.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5163