Elektrik-Elektronik Mühendisliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı Elektrik-Elektronik Mühendisi
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Metin DEMİRTAŞ
Sekreter
Personel Adnan Kirli
Tarihçe
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 2006-2007 eğitim-öğretim yılında lisans ve yüksek lisans programlarında eğitim ve öğretime başlamıştır.
Kazanılan Derece
Lisans derecesi
Kabul Koşulları
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümüne lise diplomasına sahip ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan YGS ve LYS sınavları neticesinde gerekli sayısal türünde puan alan öğrenci kabul edilmektedir. Ayrıca, Elektrik-Elektronik Mühendisliğine dikey geçiş (ön lisans mezunları için) ve yatay geçiş (diğer üniversitelerin Elektrik-Elektronik mühendisliği bölümlerinden) öğrenciler de, önceden ilan edilen sayı ve geçiş şartları çerçevesine göre, kayıt yaptırabilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler, ALES sınavından geçerli nota ve ilgili enstitü tarafından belirlenen yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla Elektrik Elektronik Mühendisliği bilim alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora derecelerine başvuruda bulunabilir.
Mezuniyet Koşulları
Müfredatta mevcut olan toplam 240 AKTS karşılığı derslerin tümünü 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması ile başarıyla tamamlamak.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlar; Ülkemiz enerji sektörü, elektromekanik sanayi ve elektronik sanayinde istihdam edilebilmekte, kamu kuruluşlarında elektrik ve elektronik birimlerinde görev alabilmektedirler. Kuruluşların elektrik enerjisi üretim santralleri, enerji sistemleri, endüstriyel otomasyon, haberleşme, aydınlatma, kuvvet tesisatı, bilgisayarlarda yazılım ve donanım alanlarında çalışabilmektedirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Bölümde verilen her bir ders için ara sınav, kısa sınav, ödev ve dönem sonu sınavı yapılır. Başarı notuna ara sınav, kısa süreli sınav ve ödevlerin etkisi %60, dönem sonu sınavının ise %40 oranındadır. Dönem sınavına girebilmesi için öğrencinin yönetmeliklerde yazılı devam şartlarını yerine getirmiş olması gerekmektedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir ve öğrencilerin başarı notunun hesaplanmasında, bağıl değerlendirme sistemi uygulanır. Bu değerlendirmede; dersin öğretim elemanı, dersi alan öğrencilerin yarıyıl/yıl içi ve yarıyıl/yıl sonu sınavlarından aldıkları puanların istatistiksel sonuçlarını dikkate alır ve alınan notlar yönetmelikte belirlenen esaslar çerçevesinde 4’lü harf sistemine dönüştürülür.



https://obs.balikesir.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5234