Dili
|
Türkçe
|
Süresi (Yıl)
|
4
|
Azami Süresi (Yıl)
|
7
|
Kontenjanı
|
|
Staj Durumu
|
Var
|
Mezuniyet Unvanı
|
Gıda Mühendisi
|
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa KIRALAN
|
BEK Üyeleri
Dr. Öğr. Üyesi Yavuz YÜKSEL
|
Sekreter
Bölüm Sekreteri GÖKHAN UYSAL
|
Tarihçe
Gıda Mühendisliği Bölümü 2014-2015 Öğretim yılında kuruldu.
|
Kabul Koşulları
ÖSYM tarafından yapılan YGS ve LYS sınavlarından bölüm için yeterli taban puanı alan öğrenciler Gıda Mühendisliği Lisans Programına kayıt yaptırabilirler
|
Üst Kademeye Geçiş
Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı’nda Yüksek lisans ve doktora yapabilmektedirler.
|
Mezuniyet Koşulları
Bölümümüzden lisans derecesini elde etmek için öğrencilerin, aldıkları tüm zorunlu ve seçmeli derslerde başarılı olarak en az 240 AKTS'yi tamamlaması ve ağırlıklı genel not ortalamalarının en az 2,0 olması gerekmektedir.
|
Mezun İstihdam Olanakları
Bölümümüzden lisans derecesini elde etmek için öğrencilerin, aldıkları tüm zorunlu ve seçmeli derslerde başarılı olarak en az 240 AKTS'yi tamamlaması ve ağırlıklı genel not ortalamalarının en az 2,0 olması gerekmektedir. Mezunlarımız, her türlü gıda üreten, işleyen imalatl ahane, fabrika vb. yerlerde ayrıca toplu yemek üretimi yapılan yemek şirketlerinde, otellerin mutfaklarında kalite-kontrol sorumlusu olarak görev yapabilirler. Gıda, tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın çeşitli birimlerinde, üniversitelerde gıda mühendisliği eğitimi veren bölümlerde akademik personel olarak ve yine özel gıda araştırma, kontrol laboratuvarlarında iş imkanı bulabilirler.
|
Ölçme ve Değerlendirme
Sınav değerlendirme kuralları, ilgili dersin ders tanıtım ve uygulama formunda açıklanmıştır. Lütfen geniş bilgi için Ders Planı bölümündeki ilgili derse bakınız.
|
https://obs.balikesir.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5238
|