Mimarlık - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı Mimar
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Doç.Dr. Serkan PALABIYIK
Tarihçe
Mimarlık Fakültesi, 1992 yılında kurulan Mühendislik-Mimarlık Fakültesinden 2022-2023 akademik yılı itibarı ile ayrılarak lisans , yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim öğretim çalışmalarını sürdüren bir yükseköğretim kurumudur. Yeni kurulan Mimarlık Fakültesi bünyesinde yer alan Mimarlık bölümü ilk mezunlarını 1997 yılında vermiştir. Bölümde Normal öğretim (Türkçe) programı bulunmaktadır. Ayrıca Mimarlık Bölümünde Yüksek Lisans Eğitim programı da sürdürülmektedir. Bölümün eğitim programında Bina Bilgisi, Yapı Bilgisi, Restorasyon ve Mimarlık Tarihi olmak üzere dört Anabilim dalı bulunmaktadır. 02.09.2022 itibariyle fakültemizde toplam 533 öğrenci,15 akademik ve 8 idari çalışan bulunmaktadır. Fakültemiz Mühendislik Fakültesi ile aynı binayı kullanmaktadır.
Kazanılan Derece
Bu program lisans düzeyinde öğrenim veren bir programdır.
Kabul Koşulları
Her yıl ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından yapılan sınav sonuçlarına göre bölümümüze öğrenci kabul edilmektedir. Sınav sonucuna göre bölümümüze kabul hakkını kazanan öğrencilerin belirlenen tarihler arasında gerekli dokümanlar ile Üniversite Öğrenci İşlerine başvurmaları gerekmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Mimarlık bölümü lisans programını başarıyla tamamlayan öğrenciler lisansüstü programlara başvurabilirler
Mezuniyet Koşulları
Dereceye yönelik koşullarla aynıdır. Programın resmi süresi normal şartlarda 16 haftalık 2 yarıyıldan oluşan 4 yıldır.
Mezun İstihdam Olanakları
Mimarlık Bölümü mezunları, kamu kurum ve kuruluşlarında, ilgili bakanlıklarda, belediyelerde, özel tasarım stüdyolarında ve kendi ofislerinde mimar olarak iş olanaklarına sahiptirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenciler her ders için ara sınav ve ödevlere ek olarak yarıyıl sonu sınavına girmek zorundadır. Öğrencinin başarı notu, öğretim üyesi tarafından ara sınav, yarıyıl sonu sınavı, yarıyıl içinde yapılan çalışmalar ve derse katılımına göre verilir. Bütün not ortalamaları iki harfli puanlama (AA, BA, BB, vb.) ile ifade edilir. Ara sınav ve/veya yarıyıl sonu sınavı gerektirmeyen dersler ilgili bölüm tarafından belirlenerek öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bildirilir. Bu durumda başarı notu, yarıyıl boyunca yapılan çalışmalara göre belirlenir.Bu durumda her ders, uygulama ve/veya laboratuar çalışması,birbirinden bağımsız olarak Lisans Eğitim ve öğretim yönetmeliklerine uygun olmalıdır.
NOT TABLOSU VE NOT DAĞITIM REHBERİ
Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) notlarından birisini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. (DC), (DD), (FF), (VF) notları başarısızlığı ifade eder. Her bir ders için öğrenciye aşağıdaki notlardan biri verilir:



https://obs.balikesir.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5246